Onderzoek onder inwoners Wervershoof

De dorpsraden van Andijk en Wervershoof doen gezamenlijk onderzoek naar de mening van de inwoners van beide plaatsen omtrent de plannen die Rijkswaterstaat heeft met betrekking tot het IJsselmeer. De Dorpsraad Andijk verzamelt en verwerkt de gegevens.

Rijkswaterstaat

Het plan van Rijkswaterstaat, één van de 4 plannen die er zijn

Andijker Strandje | Vooroever Andijk
Rijkswaterstaat heeft een aantal plannen met betrekking tot de kustlijn tussen Den Oever en Enkhuizen, en dus ook de kustlijn van Andijk. In totaal zijn er 4 plannen die Rijkswaterstaat gaat onderzoeken. Onder deze 4 plannen bevindt zich één plan die, als het zou worden uitgevoerd, vergaande consequenties zou hebben voor de kustlijn van Andijk en dan met name voor de Vooroever Andijk en dus ook het ‘Strandje van Andijk’ er komt in dat plan een gebied met ondiep water met met ondergedoken waterplanten”. Er is dan geen zwemgelegenheid meer. En dan hebben we het nog niet over een binnendijks “overstromingsgrasland en helofytenmoeras” dat grofweg tussen de Dijkweg, Molensloot, Beldersweg en tot de Middenweg is geprojecteerd’ op de kaart. Je leest hier meer over op de website van Rijkswaterstaat. Als je het bestand hebt geopend ga dan naar pagina 25 en lees hier meer over.

Bovisie

Het plan van Bovisie

Recreatie samen met de natuur
Bovisie heeft ook een plan voor de Vooroever Andijk | Het Strandje van Andijk. Al enige tijd geleden bracht Bovisie uit Zwaag hun plannen onder de aandacht van de gemeenteraad van de gemeente Medemblik. In dit plan wordt het onderdeel van recreatie naast de natuur in stand gehouden maar sterk opgewaardeerd. Het is niet een vastomlijnd plan maar het biedt een beeld van wat het zou kunnen zijn. Bovisie heeft op ons verzoek dit nader in beeld gebracht en jij kunt het bekijken door naar de website te gaan.

Fietsen over het Waterkeringspad bovenop de Westfriese Omringdijk – foto © G. van Keulen

Zelf plannen of ideeën? 
Wellicht heb je zelf plannen of ideeën! Prima, zouden we zeggen! Maak ze bekend middels een mailtje naar de dorpsraad en we gaan samen met jou kijken hoe we dit een plek kunnen geven in het geheel van plannen. Zet in de mail wel jouw contactgegevens!

Je kunt tot 2 augustus de enquête invullen of reageren.

ENQUÊTE

Door op de gele knop te klikken ga je naar het formulier dat je dan vervolgens kunt invullen!


Vragen?

Heb je vragen, mail ook dan naar dorpsraadandijk@gmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *