Enquête Veiligheid in Andijk

Enquête Veiligheid in Andijk
Enquête Veiligheid in Andijk

De leefbaarheid wordt in sterke mate bepaald door de veiligheid in de straat, wijk of buurt, dorp of stad waarin men woont. Dit geld ook voor Andijk. De stuurgroep Kernvisie Andijk (KVA20) wil daarom peilen hoe Andijkers dit ervaren.

In deze enquête stellen we vragen over de (eventuele) criminaliteit bij jou in de straat of buurt. Het gaat dan om de periode van 2019 tot heden. Er worden ook vragen gesteld over buurtpreventie, het aanzien van de straat/buurt en andere relevante zaken. Maar ook over geluidsoverlast, vuurwerk, etc.

De enquête bestaat uit meerkeuzevragen. Kies voor het antwoord dat het meest bij je eigen ervaringen pas. Er worden ook enkele vragen gesteld over de straat waar je woont.

Klik op de rode knop om de enquête in te vullen.

De enquête kan ingevuld worden tot 28 februari 2020 – 12:00 uur.

Ik ken iemand die wil meedoen maar geen computer heeft! Hoe kan die wel meedoen?

Wanneer je iemand kent die geen computer heeft of niet is aangesloten op het Internet dan kan je bij ons een papieren enquête aanvragen. Stuur ons een mailtje met de naam en het adres van die persoon en wij zorgen ervoor dat hij/zij een enquête krijgt.

Je kunt ook een van de stuurgroepleden die je kent, vragen om een enquête.

De leden zijn: Marja Verhoef, Kelly Groot, Sandra Schipper, Leo Los, Corina Sas, Monique Burger, William Dix, Harry Woker, Gerard Schuitemaker en Gerrit van Keulen

Dank voor je medewerking!
De Stuurgroep KVA20

Foto door © Monique Burger

2 antwoorden op “Enquête Veiligheid in Andijk”

 1. Recent is de mogelijkheid voor het ophogen van het OV tegoed bij Primera in Andijk vervallen. Mensen die daar gebruik van maakten behoorden regelmatig tot kwetsbare groepen. Het draagt niet positief bij aan het gevoel voor leefbaarheid en veiligheid. Het zou zo goed zijn als die mogelijkheid hersteld wordt.

  1. Dit is een voorbeeld van een dienst. Zoals ook tijdens de bijeenkomst is uitgelegd, valt dit buiten het bereik van het onderzoek. Bovendien is het een landelijke maatregel die door het ministerie van Infrastructuur en Milieu is ingesteld. De overheid wil de OV-chipkaart uiteindelijk in 2023 door nieuwe betaalwijzen hebben vervangen, zo heeft staatssecretaris Van Veldhoven laten weten.

   Volgens Van Veldhoven is de techniek achter de chipkaart aan vervanging toe. “Het is een duur systeem waarvan de technische ondersteuning in de toekomst onzeker is en bovendien draait op een eigen standaard waardoor andere betaalmiddelen (zoals een bankpas) dan de OV-chipkaart niet gebruikt kunnen worden voor betalingen in het OV”, zo schrijft ze in een brief aan concessieverleners en -houders. De OV-chipkaart wordt daarom vervangen door een nieuw betaalsysteem.

   In plaats van het reissaldo op de OV-chipkaart bij te houden, wat kaartgebaseerd is, wordt het saldo straks in de back-office van het betaalsysteem bijgehouden (accountgebaseerd). Via dit account kan de reiziger aangeven welke betaalwijze wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld de smartphone of bankpas. “De reiziger heeft deze betaalwijzen vaak al op zak en hoeft er dus geen speciale OV-kaart voor aan te schaffen. Uiteraard blijft anoniem reizen, dus zonder account, ook mogelijk”, aldus de staatssecretaris.

   Als het aan Van Veldhoven ligt worden de nieuwe betaalwijzen in 2021 landelijk geïntroduceerd, zodat de techniek achter de OV-chipkaart uiterlijk in 2023 kan worden uitgezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *